ADATKEZEL√ČSI T√ĀJ√ČKOZTAT√ď

1. BevezetŇĎ, szem√©lyes adatok v√©delme

A POLY-DUO Kft. mint adatkezelŇĎ a jogszab√°lyban meghat√°rozott feladatai elv√©gz√©se sor√°n, valamint az √°ltala ny√ļjtott szolg√°ltat√°sok minden ter√ľlet√©n, minden term√©szetes szem√©ly sz√°m√°ra biztos√≠tja a szem√©lyes adatokhoz fŇĪzŇĎdŇĎ jog√°t, illetve az alapvetŇĎ szabads√°gjogokat. A szem√©lyes adatok elektronikus, g√©pi √©s k√©zi adatkezel√©se sor√°n k√ľl√∂n√∂sen tiszteletben tartjuk az adatk√∂zlŇĎ mag√°n√©lethez val√≥ jog√°t. Ennek megfelelŇĎen szem√©lyes adataid kezel√©se sor√°n √≠gy j√°runk el:

Amikor a polyduo.hu honlapot l√°togatod, szem√©lyes adataidat (vagyis azokat az adatokat, amelyek a szem√©lyeddel kapcsolatba hozhat√≥k) is √°tadod nek√ľnk. Adataid k√©t m√≥don ker√ľlhetnek a kezel√©s√ľnkbe: egyfelŇĎl az internetes kapcsolat fenntart√°s√°val √∂sszef√ľgg√©sben, az √°ltalad haszn√°lt sz√°m√≠t√≥g√©ppel, b√∂ng√©szŇĎprogrammal, internetes c√≠mmel √©s a l√°togatott oldalakkal kapcsolatos technikai adatok (s√ľti, angolul cookie) automatikusan k√©pzŇĎdnek a sz√°m√≠t√≥g√©pes rendszer√ľnkben, m√°sfelŇĎl Te is megadhatod nevedet, el√©rhetŇĎs√©geidet, ha a honlap haszn√°lata sor√°n szem√©lyes kapcsolatba k√≠v√°nsz l√©pni vel√ľnk.

Tev√©kenys√©geink elv√©gz√©se sor√°n is birtokunkba juthatnak √ľgyfeleink, partnereink √©s munkat√°rsaink szem√©lyes adatai. EzekrŇĎl az adatkezel√©sekrŇĎl belsŇĎ Adatkezel√©si Szab√°lyzatunk rendelkezik.

2. Az adatkezelŇĎ megnevez√©se, adatai

Cégnév: POLY-DUO Kft.
Sz√©khely: H-9700 Szombathely, S√∂ptei √ļt 72.
Telefon: +36 94 511 015
Fax: +36 94 343 530
E-mail cím: polyduo@t-online.hu

Cégjegyzékszám: 18-09-103463
Adószám: 11512464-2-18

3. Az Adatkezelés folyamata, módjai

Az adatkezel√©s helye az adatkezelŇĎ sz√©khelye: POLY-DUO Kft. H-9700 Szombathely, S√∂ptei √ļt 72.
Az AdatkezelŇĎ adatkezel√©si c√©ljai:
Szem√©lyes adatot csak saj√°t √ľzleti c√©ljainkhoz kapcsol√≥d√≥an kezel√ľnk az aj√°nlatok, szerzŇĎd√©sek, sz√°ml√°k elk√©sz√≠t√©se sor√°n, az √°ll√°sp√°ly√°zatokkal kapcsolatban, valamint saj√°t √ľgyfelekkel √©s partnerekkel folytatott kommunik√°ci√≥ (pl. h√≠rlev√©l) alkalm√°val.
A kezelt személyes adatok:
Név, személyes (vagy céges, de személyhez kapcsolódó) e-mail cím, telefonszám, adószám, bankszámlaszám és cím.

4. Harmadik félre irányuló vonatkozások

Harmadik f√©l r√©sz√©re csak kifejezetten az √Ėn √≠r√°sos hozz√°j√°rul√°sa alapj√°n, meghat√°rozott felt√©telek szerint adunk √°t szem√©lyes adatot. Kiv√©telt jelent ez al√≥l a hat√≥s√°gi √©s/vagy bŇĪn√ľgyi c√©l√ļ adatszolg√°ltat√°s, amelyet a mindenkori hat√°lyos elŇĎ√≠r√°sok alapj√°n v√©gz√ľnk, illetve kiv√©telt k√©peznek azon harmadik felek, akik r√©szt vesznek a weboldalunk szerkeszt√©s√©ben vagy √ľzlet√ľnk vezet√©s√©ben, mindaddig, am√≠g ŇĎk is bizalmasan kezelik a r√°juk b√≠zott inform√°ci√≥kat. Nem adjuk el a szem√©lyazonos√≠t√°sra alkalmas inform√°ci√≥kat, √©s m√°s m√≥don sem adjuk ki k√≠v√ľl√°ll√≥ szem√©lyeknek azokat, viszont hisz√ľnk abban, hogy az inform√°ci√≥k megoszt√°sa sz√ľks√©gszerŇĪ, ha illeg√°lis aktivit√°ssal, felt√©telezhetŇĎ csal√°ssal, vagy olyan tev√©kenys√©ggel kapcsolatosak, amelyek vesz√©lyeztethetik m√°sok fizikai √©ps√©g√©t, a weboldal haszn√°lat√°nak szab√°lyoss√°g√°t, vagy √©ppen m√°sf√©le ‚Äď jogilag meghat√°rozott ‚Äď okb√≥l van sz√ľks√©g r√°juk.

5. A kezelt adatok védelme

Elk√∂telezettek vagyunk az √ľgyfeleink, partnereink, munkat√°rsaink szem√©lyes adatainak v√©delm√©ben. Az adatokat bizalmasan kezelj√ľk, √©s megtesz√ľnk minden olyan adatbiztons√°gi, adatv√©delmi, technikai √©s szervez√©si int√©zked√©st, amelyek megakad√°lyozz√°k a kezelt szem√©lyes adatok v√©letlen vagy jogellenes megsemmis√ľl√©s√©t, elveszt√©s√©t, megv√°ltoztat√°s√°t, jogosulatlan k√∂zl√©s√©t vagy az azokhoz val√≥ jogosulatlan hozz√°f√©r√©st.

Offline √°llapotban is v√©delmezz√ľk a r√°nk b√≠zott inform√°ci√≥kat. Csup√°n azok a munkat√°rsak kapnak hozz√°f√©r√©st a szem√©lyazonos√≠t√°sra alkalmas adatokhoz, akiknek speci√°lis munk√°t kell v√©gezni√ľk, p√©ld√°ul sz√°ml√°znak vagy √ľgyf√©lszolg√°lati feladatokat l√°tnak el. A megadott adatok√©rt, azok helyess√©g√©√©rt, teljess√©g√©rt √©s val√≥dis√°g√°√©rt az √©rintett felelŇĎs. A t√©vesen megadott adatokb√≥l eredŇĎ k√°rok√©rt akkor sem v√°llalunk felelŇĎss√©get, ha az adat t√©ves jelleg√©t felismerhett√ľk.

6. Az √©rintettek jogai √©s √°ltal√°nos jogorvoslati lehetŇĎs√©gei

6.1. A hozzáférés joga

√Ėn jogosult arra, hogy visszajelz√©st kapjon arra vonatkoz√≥an, hogy szem√©lyes adatai kezel√©se folyamatban van-e, √©s ha igen, akkor a szem√©lyes adatokhoz √©s a rendeletben felsorolt inform√°ci√≥khoz hozz√°f√©r√©st kapjon.

6.2. A helyesbítéshez való jog

K√©r√©s√©re k√©sedelem n√©lk√ľl helyesb√≠tj√ľk az √Ėnre vonatkoz√≥ pontatlan szem√©lyes adatokat.

6.3. A törléshez való jog

K√©r√©s√©re k√∂telesek vagyunk k√©sedelem n√©lk√ľl t√∂r√∂lni az √Ėnre vonatkoz√≥ szem√©lyes adatokat.

6.4. Az elfeledtetéshez való jog

Ha nyilv√°noss√°gra hoztuk szem√©lyes adatait, √©s azt t√∂r√∂lni vagyunk k√∂telesek, akkor az el√©rhetŇĎ technol√≥giai √©s megval√≥s√≠t√°si k√∂lts√©gek figyelembev√©tel√©vel megtesz√ľnk minden √©sszerŇĪen elv√°rhat√≥ l√©p√©st √©s technikai int√©zked√©st annak √©rdek√©ben, hogy t√°j√©koztassuk az adatait kezelŇĎ m√°s adatkezelŇĎket, hogy √Ėn k√©relmezte tŇĎl√ľk a szem√©lyes adatokra mutat√≥ linkek vagy a szem√©lyes adatok m√°solat√°nak, illetve m√°sodp√©ld√°ny√°nak t√∂rl√©s√©t.

6.5. Az adatkezelés korlátozásához való jog

√Ėn jogosult arra, hogy k√©r√©s√©re korl√°tozzuk az adatkezel√©st, ha az al√°bbi felt√©telek valamelyike teljes√ľl:

  • √Ėn vitatja a szem√©lyes adatok pontoss√°g√°t, ez esetben a korl√°toz√°s arra az idŇĎtartamra vonatkozik, am√≠g ellenŇĎrizz√ľk az adatok pontoss√°g√°t;
  • az adatkezel√©s jogellenes, de √Ėn ellenzi az adatok t√∂rl√©s√©t, √©s ahelyett azok felhaszn√°l√°s√°nak korl√°toz√°s√°t k√©ri;
  • m√°r nincs sz√ľks√©g√ľnk az √Ėn szem√©lyes adataira adatkezel√©s c√©lj√°b√≥l, de ig√©nyli azokat jogi ig√©nyek elŇĎterjeszt√©s√©hez, √©rv√©nyes√≠t√©s√©hez vagy v√©delm√©hez;
  • √Ėn tiltakoztott az adatkezel√©s ellen; ez esetben a korl√°toz√°s arra az idŇĎtartamra vonatkozik, am√≠g meg√°llap√≠t√°sra nem ker√ľl, hogy az adatkezelŇĎ jogos indokai elsŇĎbbs√©get √©lveznek-e az √Ėn jogos indokaival szemben.

6.6. Az adathordozhatósághoz való jog

√Ėn jogosult arra, hogy az √Ėnre vonatkoz√≥, rendelkez√©s√ľnkre bocs√°tott szem√©lyes adatait tagolt, sz√©les k√∂rben haszn√°lt, g√©ppel olvashat√≥ form√°tumban megkapja, √©s hogy ezeket az adatokat egy m√°sik adatkezelŇĎnek tov√°bb√≠tsa an√©lk√ľl, hogy ezt mi megakad√°lyozn√°nk.

6.7. A tiltakozáshoz való jog

√Ėn jogosult arra, hogy a saj√°t helyzet√©vel kapcsolatos okokb√≥l b√°rmikor tiltakozzon szem√©lyes adatai kezel√©se ellen.

6.8. Az √Črintett jogorvoslati lehetŇĎs√©gei

Amennyiben az √Ėn tiltakoz√°sa ellen√©re szem√©lyes adatai kezel√©s√©vel kapcsolatban jogs√©relem √©ri, √ļgy az al√°bbi jogorvoslati lehetŇĎs√©gekkel √©lhet:

  • t√°j√©koztat√°st k√©rhet szem√©lyes adatai kezel√©s√©rŇĎl, valamint k√©rheti azok helyesb√≠t√©s√©t,
  • hozz√°j√°rul√°s jogalapj√°n kezelt adatok tekintet√©ben k√©rheti a szem√©lyes adatok t√∂rl√©s√©t, visszavonhatja hozz√°j√°rul√°s√°t,
  • k√©r√©s√©re t√°j√©koztat√°st adunk az √°ltalunk kezelt, illetŇĎleg az √°ltalunk vagy megb√≠zottunk √°ltal feldolgozott adatokr√≥l, az adatkezel√©s c√©lj√°r√≥l, jogalapj√°r√≥l, idŇĎtartam√°r√≥l,
  • a weboldalunkon megadott szem√©lyes adatait t√∂r√∂lj√ľk, ha azok kezel√©se jogellenes, ha azt k√©ri, ha az adatkezel√©s c√©lja megszŇĪnt, ha az hi√°nyos vagy t√©ves, √©s ez az √°llapot jogszerŇĪen nem korrig√°lhat√≥ ‚Äď felt√©ve, hogy a t√∂rl√©st t√∂rv√©ny nem z√°rja ki ‚Äď, vagy az adatok t√°rol√°s√°nak t√∂rv√©nyben meghat√°rozott hat√°rideje lej√°rt, √©s azt a b√≠r√≥s√°g vagy az adatv√©delmi biztos elrendelte.

Esetleges jogs√©rt√©s√ľnk ellen panasszal a Nemzeti Adatv√©delmi √©s Inform√°ci√≥szabads√°g Hat√≥s√°gn√°l √©lhet:
Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság
Cím: 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C.
Levelezési cím: 1530 Budapest, Postafiók: 5.
E-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu
Webhely: http://www.naih.hu/